A Windows 7-ben megjelent az ún. Otthoni Csoport funkció, ami az ugyanabban a hálózatban lévő gépek közötti tartalommegosztást hivatott egyszerűbbé tenni. Korábban csak nagyon bonyolult módon lehetett különböző tartalmakat megosztani, és sok türelem kellett hozzá. Gondoltam, ha már itt ez az új funkció, kipróbálom.

A háztartásban lévő mindkét gépen már Windows 7 fut, és mindkét gép ugyanazon a routeren keresztül kapcsolódik az internetre. Tehát a feltételek adottak. Az Otthoni csoport létrehozásának és az ahhoz való csatlakozás mikéntjére nem térnék ki, ezek megtalálhatóak az alábbi linkeken:

http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows7/products/features/homegroup

http://windows.microsoft.com/hu-HU/windows7/help/home-sweet-homegroup-networking-the-easy-way

http://www.geeks.hu/tippektrukkok/090918_windows_7_homegroup_otthoni_halozatkezeles_egyszeruen

Én is beállítottam, amit kellett, de a gépek még sem látták egymást. Volt olyan, hogy még a másik gép által kreált otthoni csoportot sem látta az egyik. Futtattam a hibakeresőt többször is, hiába. A neten is keresgéltem sokat, hogy mi lehet a gond, de nem sok vigaszt leltem. Az egyik oldalon azonban belebotlottam abba, hogy az ESET – egyébként jó – szoftverei és az otthoni csoport nem szeretik egymást. És nálam persze mindkét gépen az ESET Smart Security fut.

Nosza, gyorsan eltávolítottam őket, és láss csodát… még mindig nem ment.

Aztán eszembe jutott, hogy anno letiltottam egy-két szolgáltatás futását a szolgáltatáskezelőben. Elindítottam a szolgáltatás kezelőt (Futtatás, services.msc) és felfedeztem, hogy az Otthoni csoport figyelője nem megy. És akárhogy próbálom elindítani, mindig csak valami hibajelzést ad. Tovább keresgéltem a listában, és láttam, hogy a Windows tűzfal le van tiltva. Mert úgyis van (ill. volt) az ESS, akkor meg minek. Gyorsan újra bekapcsoltam, és megpróbáltam megint elindítani az Otthoni csoport figyelőjét, és lám, elindult és minden frankón működik. A megosztott mappák láthatóak a gépeken.

Tehát, ha valamiért nem menne az otthoni csoport és mindenképpen használni szeretnéd, és valamilyen ESET szoftver van fönt, akkor kezd azzal, hogy törlöd az ESET szoftvert. Használj helyette valami mást.

ESET, ESET Smart Security, ESS, hálózat, megosztás, otthoni csoport, Windows 7

css.php

Pin It on Pinterest

Share This