Az ESET Smart Security-t,  a NOD32 vírusírtó készítőjének teljeskörű védelmi csomagját talán nem kell bemutatni senkinek. Van benne mindenfajta védelem, ami egy mai védelmi csomagban benne kell, hogy legyen. A program folyamatosan figyeli, hogy rendelkezik-e a legújabb frissítésekkel, és ez alól nem kivétel a Windows frissítések sem. Így minden hónap második szerdáján (a Windows aktuális havi frissítési napja után, ha még nem telepítettük az épp megjelent javításokat, az ESS logója a tálcán sárgára vált és dob egy üzenetet, hogy felhasználói beavatkozásra van szükség.

Ez a funkció nagyon hasznos, mert egy extra segítség rendszerünk (és rendszerünk védelmének) naprakészen tartásában. Ám lehet, hogy néhány (haladó 😉 ) felhasználót, vagy rendszergazdát, aki nem akar azonnal minden frissítést azonnal telepíteni, az őrület szélére sodor. Többek között én sem szeretem. 🙂 Ezért megmutatom, hogyan lehet ezt a figyelmeztetést kikapcsolni.

1. Kattintsunk a tálcán lévő ESS ikonra jobb gombbal és válasszuk ki a További beállítások… menüpontot.

esswin1

Értesítés a Windows frissítésekről 1

2. A bal oldali listában keressük meg az Eszközök alatt az Operációsrendszer-frissítések bejegyzést.

esswin2

Értesítés a Windows frissítésekről 2

3. A jobb oldalt megjelenő lenyíló menüből válasszuk ki a nekünk szimpatikus opciót. Ha egyáltalán nem akarjuk, hogy a Windows frissítéseket figyelemmel kísérje a program, akkor a Nincs értesítés a nekünk való.

esswin3

Értesítés a Windows frissítésekről 2

4.Kattintsunk az OK gombra és kész.

Képgaléria:

beállítás, ESET, ESS, Smart Security, védelem, Windows

css.php

Pin It on Pinterest

Share This