Biztos sokakban felmerült már, hogy hogyan lehetne egyszerre két Skype-ot futtatni a gépen, hogy anya is elérhető legyen, ha a barátnők hívják egy új recept miatt,  és apa is elérhető legyen a haveroknak, hogy megbeszéljék a következő sörözés helyszínét. Vagy van egy magán fiókunk és egy üzleti, és napközben mindkettőn szeretnénk ott lenni. A Skype 4-es verziójától kezdve van erre egy nagyon egyszerű megoldás.

(Korábbi verziónál is volt egy másik, de a 3.8-as Skype állandóan lefagyott, így nem tudtam újra kipróbálni. Ha van rá igény szívesen megírom ennek a megoldását is.)

Hozzunk létre egy parancsikont a Skype-nak az asztalon. Ehhez menjük a Skype könyvtárába (általában c:Program FilesSkypePhone), kattintsunk jobb gombbal a Skype.exe fájlra, a felugró menüben pedig válasszuk a Küldés, aztán az Asztal (parancsikon létrehozása) opciókat.

Navigáljunk az asztalra egy gyors Windows billentyű + D kombinációval. Kattintsunk jobb gombbal a Skype ikonjára és válasszuk a Tulajdonságok pontot. És már csak annyi van hátra, hogy a Cél: sornak a végére szúrjuk be, hogy /secondary és okézzuk le.

Az egész sor tehát így fog kinézni: “C:Program FilesSkypePhoneSkype.exe” /secondary

Ezek után csak duplakatt, be kell pötyögni a másik felhasználónevet és jelszót, és máris mindenki elérhető.

A programnak van egy elhanyagolható mellékhatása: a második felhasználót nem lehet automatikusan bejelentkeztetni, mert mindig az utoljára bejelentkezett adataival tölti ki a mezőket. Ezért ha az első felhasználó már be van jelentkezve, akkor azt nem fogja mégegyszer beléptetni.

Második Skype parancsikon adatlapja

Skype

css.php

Pin It on Pinterest

Share This