Spread Thunderbird! / Terjeszd a Thunderbirdöt!

Szerezd vissza a levelezésed!

Nem is szaporítom a szót, csapjunk a kiegészítők közepébe. Ez a második rész.

SlideShow

Amióta csak megtaláltam ezt a kiegészítőt, imádom! Ha csatolmányként kapunk képet, képeket, azt alapesetben kétféleképpen tudjuk megnézni: 1) magában az üzenet törzsében, ha a Nézet | Melléklet megtekintése belül opció ki van pipálva; vagy 2) lementjük az összes képet egy könyvtárba, és onnan megnyitjuk valamilyen képnézegető programmal. Egyik megoldás sem a legoptimálisabb. Az elsőnél akkor jelentkezik gond, ha valaki átküldi a 3-10 megapixeles nyaralási képeit, amit a TB nem kicsinyít le, így aztán semmit nem látunk a képből. A második esetében meg, ha csak meg akarnánk nézni a képeket, de nem akarjuk megtartani őket, akkor a lementés, aztán a törlés kvázi fölösleges, csak az időnket rabolja.

Erre van a SlideShow kiegészítő, ami a csatolmányok mellett megjelenít egy ikont. Erre kattintva a csatolmányként érkezett képeket nézhetjük végig, mintha egy képnézegető programot indítottunk volna el. Csak a képeket nem kell lementeni hozzá. (link)

SmoothWheel

Ez ugyanaz a kiegészítő, mint a Firefoxban. És ugyanazt csinálja. Még finomabb lesz tőle a görgetés, ami lehetővé teszi, hogy görgetés közben is olvassunk és ne veszítsük el a fonalat. (link)

Smtp Select

Azoknak hasznos ez a kiegészítő, akik laptoppal rohangálnak és mindenhonnan minden levelezésüket szeretnék elérni és használni. Sokszor az otthoni internetszolgáltató nem engedélyezi, hogy a levélküldéshez használt SMTP szerverét más hálózatokból használják. (Ez leginkább a kéretlen levél küldés megakadályozása miatt van.) Ilyenkor, ha egy másik helyről (pl. havertól) szeretnék levelet küldeni, de neki más a szolgáltatója, csak átpöttyintjük az smtp kiszolgálót az övére (miután egyszer beállítottuk), és kész is. Telepítés után az eszköztár testreszabásával lehet előcsalogatni a gombot. (link)

Megjegyzés: A gmail-lel szerencsére nincs ilyen probléma. A google saját smtp szervert használ, amit bármelyik hálózatból elérhetünk és használhatunk a gmail-es felhasználónevünkkel és jelszavunkkal.

Stationery

Ez az Outlook Expressből / Outlookból ismert levélpapír funkciót kelti életre. Itt is többfajta levélpapírt hozhatunk létre (HTML kóddal), amik között aztán kedvünkre váltogathatunk. (link)

Figyelem! Levélpapír váltásakor a már megírt szöveg törlődik!!! Ezért ajánlatos vagy az elején kiválasztani a levélpapírt, vagy kimásolni a szöveget váltás előtt.

Thunderbird Message Filter Import/Export

Ha a levelezésünket át szeretnénk költöztetni egy másik gépre, viszont már beállítottunk rengeteg üzenetszűrőt, akkor ez a kiegészítő nagy segítségünkre lesz. Ezzel egyszerűen kimenthetjük a meglévő szűrőinket, amit aztán csak be kell importálni az új gépen a Thunderbirdbe. Egyszerűbb nem is lehetne. (link)

Toolbar Buttons

A Thunderbirdben nagyon sok opció csak a menükön keresztül érhető el alapesetben. Evvel a gombcsomaggal szinte mindenhez kapunk egy gombot, amit az Eszköztárra kipakolva máris egy kattintással elérhetünk. (A kiegészítő működik Firefox alatt is.) (link)

Zindus

Azok veszik hasznát ennek a kiegészítőnek, akik a gmail-es levelezésüket néha Thunderbirdön, néha a webes felületen keresztül intézik. Ezzel az eszközzel lehet ugyanis a webes felületen és a Thunderbirdben lévő címjegyzéket egy kattintással szinkronizálni, hogy mindkét helyen ugyanazok a címek és adatok szerepeljenek. Sőt, a szinkronizáció lehet akár automatikus is. (link)

e-mail, testreszabás, ThunderBird

css.php

Pin It on Pinterest

Share This