És eljött a harmadik rész, a desszert a szemnek. Következzenek azok a kiegészítők amelyek növelik a Firefox nyújtotta böngészési élményt.

FastDial

Ha jól emlékszem, akkor még az Opera vezette be ezt a funkciót, amikoris a nyitólapon megjeleníthetjük a kedvenc oldalaink bélyegképét, amire ha rákattintunk, már töltődik is az oldal. Kellemes kiegészítő sok beállítási lehetőséggel. Telepítés után ne felejtsük el hozzáadni a gombját az eszköztárhoz. (link)

Fission

Ez az eyecandy-t a Safari ihlette. Kombinálja a címsort és a töltöttség jelzőt, azaz az oldal betöltése alatt a címsor háttere az általunk megadott színre változik. Kellemes. (link)

MouseZoom

Az egyik leghasznosabb kiegészítőnek tartom. Segítségével az egérrel gyorsan növelhetjük / csökkenthetjük / visszaállíthatjuk a betűtípus méretét egy adott oldalon. A legjobb, hogy a nagyítás mértékét megjegyzi a következő munkamenetre is, illetve ha van nyitva más fülön is oldal ugyanabból a domainből, akkor azt automatikusan átállítja, amint rákattintunk. (link)

OpenDownload (by Jeremy Gillick)

Ez az, amit az elején nagyon hiányoltam a Firefoxból, talán mert megszoktam az IE-ben. Egy “Megnyitás” lehetőséget (Open with default Win32 application) ad a letöltések dialógusablakhoz. Így az egyes letöltéseket most már nem kell elmenteni és onnan megnyitni, hanem automatikusan elindíthatjuk a letöltés végén. (link)

Kiegészítés: Ez a kiegészítő nem működik Firefox 4.x alatt, és a készítő is más vizekre evezett, de szerencsére mások pótolták a hiányt.
OpenDownload2
OpenDownload (fixed) – Ez sajnos nem működik együtt a DownThemAll! kiegészítővel.

ReloadEvery

Szintén egy Operás funkció átvétele. A jobbklikkes menüben érhető el és állítható be, hogy az adott oldalt milyen gyakran frissítse a böngésző. Hasznos például, ha egy fórum topicot akarunk követni. (link)

SmoothWheel

A nevéből is adódóan tovább finomítja az oldalgörgetést. Ugyan a Firefoxban (és asszem minden böngészőben) lézetik egy ilyen opció, ez a kiegészítő azonban jóval túlmutat azon. A különbség sokkoló. Nekem rögtön megtetszett, azóta is megy. (link)

(Most vettem észre, hogy ez a kiegészítő a Thunderbirddel is működik. Már telepítettem is. :))

A Firefoxos kiegészítőket evvel nagyjából kiveséztem. Ez persze csak egy általam használt / ismert top válogatás. A Firefox kiegészítők honlapján még rengeteg (több, mint ezer) kiegészítő közül lehet böngészni. Ha találsz olyat, ami tetszik / hasznos, oszd meg a nagyközönséggel.

böngésző, Firefox, kiegészítő, testreszabás

css.php

Pin It on Pinterest

Share This